‘Het Mysterie van het verdwenen geluid.’ De voorstelling

‘Het Mysterie van het verdwenen geluid.’ De voorstelling

voor foto’s zie ons Fotoalbum

 

6 November was het dan zover. Na maanden van voorbereiding was het eindelijk tijd voor de uitvoering van Het Mysterie van het verdwenen geluid. Met ruim 80 kinderen was de Hietmaat helemaal gevuld en mede dankzij hen lukte het om het Mysterie van het Verdwenen Geluid op te lossen. De Hietmaat was mooi aangekleed met diverse torens en banners. De ramen waren afgeplakt en je had echt het idee of je in een oud kasteel was.

 

Om half 3 begon het opleidingsorkest te spelen. Zij lieten horen hoe leuk het is om al in een echt orkest muziek te maken en met verschillende instrumenten samen te spelen. Ze lieten o.a. Around the world, Call of Duty en Sorry horen.

 

Daarna was het de beurt aan de Harmonie, Renske (presentator en tevens bedenker van Het Mysterie) en natuurlijk de kinderen. Aan de hand van een film met Renske’s muziekvrienden en livemuziek (Concordia) werd het een hele mooie, maar toch ook wel een klein beetje spannende voorstelling. Want muziekinstrumenten die ineens geen geluid meer maken, een schaduw achter de ramen, een mysterieuze stem die telkens door de voorstelling heen praat en dingen zegt als “kabaalemmer en notenneuzel”, dat is toch wel een beetje vreemd. Gelukkig waren de kinderen, hun ouders en de muzikanten helemaal niet bang en vonden ze de tovenaar die hun geluid gestolen had. Door samen het Toverlied te zingen, die de kinderen al heel goed kenden van de lessen op school, besloot de tovenaar het geluid terug te geven. Gelukkig maar! Want wat zou een wereld zonder muziek toch stil en verdrietig zijn.

 

Na de voorstelling konden de kinderen zelf spelen op alle aanwezige instrumenten tijdens de instrumentenproeverij. Ook dit was een erg groot succes. We hebben al heel veel kinderen gehoord die beslist talent hebben! Tot ruim een uur na de voorstelling waren er nog diverse kinderen aan het muziek maken. Mooi om te zien hoe enthousiast iedereen was!

 

Mocht je niet aanwezig zijn geweest bij deze mooie voorstelling maar lijkt het je toch erg leuk om eens een keer te komen kijken bij Concordia? Kom dan 8 November naar de informatieavond op de Hietmaat, Zelhemseweg 15, Hengelo.

Weet je eigenlijk al wel zeker dat je een instrument wilt gaan bespelen stuur dan voor 11 November een mail naar info@concordia-hengelo.nl. Iemand van de vereniging zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>