Hengelo meets Hengelo

Hengelo meets Hengelo. Het was druk op zondag 28 februari aan de Zelhemseweg te Hengelo Gld. Koninklijke Harmonie Concordia kreeg de Harmonie Eendracht-Excelsior combinatie uit Hengelo OV op bezoek.

Eendracht-Excelsior sloot met dit bezoek hun studieweekend af. Studiegenoten, dirigent Wolbert Baars van Concordia en Remco van Viersen van Eendracht-Excelsior , vonden het een leuk idee om gezamenlijk een concert te organiseren.

Het concert werd geopend door het opleidingsorkest van Concordia. Die speelden onder andere Loch Lomond en My Life Would Suck Without You. Het Harmonie orkest Concordia bracht stukken ten gehore als Mika, Leningrad en de slow mars Orion. Daarna kwam de band Underkoffer ter aanvulling . Er werden stukken gespeeld van de Beatels en A tribute to Elvis. Dit ter voorbereiding op 21 mei 2016. Die dag staat weer in het teken van de welbekende NIGHT of de KLOMPS . Zet alvast in uw agenda.

Na de pauze bracht Harmonie Eendracht-Excelsior meerdere mooie muziekstukken ten gehore waaronder muziek uit de film West Site Story, The Godfather en het schitterende stuk Spring waar de solo van de Hoorn, de dwarsfluit, de saxofoon en trompet hun aandacht vroegen.

Ter afsluiting van het concert werd de opstelling van het orkest gewijzigd en speelden beide muziekgezelschappen, ruim tachtig muzikanten, gezamenlijk en op een indrukwekkende wijze het wel bekende stuk Moment for Morricone uit de film “Once upon a time in de West” .

 

Voor foto’s zie ons fotoalbum.
De foto’s zijn gemaakt door Rudy Gerrits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>